LOADING

Sem Tania Mendillo, portretna fotografinja, stilistka in vizažistka. Moj delovni dan je posvečen temu, da svoje stranke najprej pripravim na fotografiranje in jim nato izdelam portretne fotografije, ki dosegajo najvišje sodobne standarde. Moj fotostudio se nahaja v centru Kranja, ves čas pa se v sklopu svojega fotografskega dela podajam tudi na teren po Sloveniji in izven.

Moja prednost je, da imam poleg vseh fotografskih znanj tudi 28 letne profesionalne izkušnje s področja stiliranja in maske oz. make up-a. Ni potrebe, da bi iskali frizerja in vizažista ter se ubadali s tem, kaj boste oblekli – to je moja domena. Na fototerminu sama poskrbim za celotno vašo podobo od pričeske do stylinga in seveda ličenja. Celosten pristop in styling namreč smatram kot zelo pomemben in nujno potreben sestavni del sodobnega profesionalnega pristopa k portretiranju.

Svoja znanja sem oblikovala in nadgrajevala v različnih fotostudiih, galerijah in produkcijskih hišah, kjer sem v svojih mlajših letih samostojno in kot asistentka sodelovala z mnogimi fotografi, umetniki in producenti na Dunaju, v New Yorku in po Evropi. Kot mati treh otrok zadnjih 18 let živim v rodni Sloveniji.

K vsakemu foto projektu pristopim tako, da se s potencialno stranko najprej pogovorim o tem, kako želi biti fotografiran-a, čemu so fotografije namenjene, in na podlagi tega predlagam stil in prostor fotografiranja. Portretno fotografiranje in portretna fotografija, ki jo bom naredila za vas, mi pomeni veliko več, kot klikniti na sprožilec; veliko več kot ujeti v sliko vaš obraz in vaše telo. S portretno fotografijo želim upodobiti vašo identiteto, osebnost in način kako se želite predstaviti svetu.

Zato pred fotografiranjem dobro razmislite:

- KAKO ŽELITE BITI FOTOGRAFIRANI;

- kakšen namen imajo vaše fotografije;

- kakšen stil fotografije vam je všeč: ali je to studijsko fotografiranje; ali ste bolj nagnjeni k fotografiranju v nekem okolju, ki vam je ljubo; ali sodi k vašemu delu.

- ali želite portret, ki nagovarja gledalca fotografije (očesni kontakt); ali vam je ljubša tako imenovana »candid« fotografija, ko ste ujeti v nekem trenutku, kot da ne bi vedeli, da se vas fotografira.

Potem, ko se se pomenimo o tem kako želite biti fotografirani vam svetujem glede garderobe in celotnega fotoshootinga. Pri meni v mojem ateljeju imam na voljo tudi velik fundus ženskih oblačil, ki so namenjena fotografiranjem in so na razpolago vsem mojim strankam.

Za rezervacijo termina in vprašanja pišite na glamslam@siol.net ali pokličite 041 912 825And in English..

My name is Tania Mendillo and I am a Slovenia based Portrait photographer.

My specialty lies in the fact, that apart from photography skills I possess 28 years of work experience in make up and styling as well. This gives you the advantage of not having to hire a stylist, a hair dresser and a make up artist if you want to have your portrait taken. I take care of all the preparations for the photoshoot , hair, make up & style, which I consider very important for the proper profesional approach and outcome.

My knowledge and skills were shaped and upgraded in different photo-studios, galleries and production companies. Independently and as an assistant I worked with various artists in Vienna, New York and throughout Europe. The fact that I had to raise three children made me more stationary, after my travel time in younger years.

The way I usually approach every photoshoot is that I select a specific style and place of photoshoot, based on a conversation which I have with my clients prior to that.

Portrait photography for me is much more than just taking a quick picture of your face or your body. For me it is about capturing your identity and your attitude, that you would like to share with the world in the way that you like it.

So think carefully about

- HOW YOU WANT TO BE PHOTOGRAPHED.

- What exact purpose are your photographs going to have

- What style do you like, do you prefer to be photographed in a studio or in a specific environment

- Do you like to have eye contact with a viewer or you want the photo to be candid

After you express you wishes, we will discuss your style and wardrobe for a photo session. I own a big fundus of ladies wardrobe which is there to use for every client that comes to my studio.


 

+386 (0) 41 912 825 | glamslam@siol.net